maandag 24 augustus 2009

Tomaten Verwerk Weekend

Zaterdag was het alle hens aan dek om de voorraad tomaten wat te doen slinken. Een bakplaat vol met ontpitte tomaten, verse kruiden, look en zeezout op wat bakpapier uitgestrooid. 8 u later krijg je lekkere gedroogde tomaten. Hiervoor vooral de 'orange banana' soort gebruikt samen met wat kerstomaatjes.


Daarnaast de heerlijkste spaghettisaus ooit. Verse tomaten, met vooral de san marzano die echt wel een verschil maken, het is niet voor niets de tomatensoort bij uitstek die men in Napels op de pizzabodem gooit.
Deze keer maak ik de saus in een braadslee zodat het overtollige vocht goed kan wegdampen.
We starten met dit...


en eindigen met dit:


De kinderen zijn ondertussen ook al keukenpieten. 2 hebben er verse pasta gemaakt - natuurlijk moet er bij verse spaghetti saus ook verse pasta... De derde heeft een emmertje appels geschild en appelmoes gemaakt voor bij de rosbief op zondag.

1 opmerking:

Joep zei

Ik maakte mijn tomaten-pastasaus altijd in de blender, gaat best aardig maar is inderdaad erg "nat". Het "braadslee" concept ziet er erg lekker en practisch uit, volgende keer ook eens proberen!