dinsdag 6 april 2010

En hoe zit het met de moestuin ?

En hoe zit het 'in den hof' ? Het gaat hard! Hier een aantal updates:

De tomaten zijn al enkele weken verspeend en doen het bijzonder goed. Vooral de soort 'orange banana' is sterk vooruitgegaan. De Italiaanse San Marzano groeit iets minder snel maar dat zal wel soorteigen zijn.

Ik heb ze nu al een week of 2 in de serre staan om ze niet te laten doorschieten. Op 2 nachtjes na dan vorige week waar ik toch de nachtvorst wat vreesde. Achteraf bleek de thermometer in de serre op 0,5 graad te hebben gestaan. Goede beslissing dus !

De paprika's 'sweet banana' zijn op hetzelfde moment als de tomaten gezaaid en groeien duidelijk minder snel. Alles toch bon.



Verder in de serre:
Ik verwacht binnen enkele weken mooie bloemkolen. De snijsla is klaar om op het bord te belanden en de gewone kropjes sla hebben nog een weekje of 2 nodig.
De struiken achteraan in de serre zijn tuinbonen. Voor de winter gezaaid als groenbemester in de serre. De plantjes die hebben plaats geruimd voor de bloemkolen heb ik buiten gezet. De rest blijft staan tot de tomaten erin moeten. Hopelijk kan ik nog net wat tuinbonen oogsten.


De koude bak:
- snijsla komt mooi uit en gaat oogstbaar zijn als het rijtje in de serre plaats moet ruimen
- Rucola gaat hard

Buiten in de moestuin:
- Spinazie en sluimerwten staan mooi boven
- Uien en sjalotten schieten
- De kervel die de winter heeft overleeft is bijna groot genoeg voor een lekker soepje

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Jawadde, wat een weelde! Als het de bedoeling was je lezers jaloers te maken, is dat bij mij alvast goed gelukt! ;-)

Jonas Pypen zei

en dat alles samen met een heerlijke bbq, ik kom nog langs ze :)

bart zei

sjön sjön... ongelooflijk wat je al allemaal staan hebt. Hier is het nog armoe troef. Schriele radijzen, sprietjes pluksla en een paar opkomende uien. Meer niet voorlopig.

natuurlijk-rijk zei

Dat gaat inderdaad erg snel. je hebt al een heleboel!